جاري تحميل ... مجلة أيامنا

إعلان الرئيسية

كتاب أيامنا

عددنا الورقي

ترجم إلى

زيارات الموقع هذا الشهر

إعلان في أعلي التدوينة

مرأة ومنوعات

طريقة عمل القرص الطرية

كتبت : ياسمين عبد اللطيف 




المقادير :


نصف كيلو دقيق جميع الاغراض حوالى   ٤ كوب دقيق.

معلقه كبيرة خميرة فورية.

معلقه كبيره  سكر.

نصف معلقه صغيرة بيكنج بودر.

ملح.

ربع كوب زيت. 

ربع كوب سمنه سايحه و يفضل سمنه بلدى . 

لبن رايب دافئ للعجن. 


الحشو :

حسب الرغبه حلو او حادق

جبنه بيضاء

عجوه بشويه سمنه عالبارد يعنى من غير ما نحطها عالنار علشان ماتنشفش جواه القرص بعد التسويه


الطريقه :

هنجيب بوله و نحط فيها شويه من اللبن الرايب الدافئ و الخميره و السكر

و نقلبهم كويس و نغطيهم و نسيبهم ربع ساعه يتفاعلوا مع بعض و فى بوله تانيه هنحط الدقيق و الملح و البيكنج بودر

و نقلبهم كويس و بعدين هنضيف الزيت و السمنه 

و بعدين هننزل بخليط الخميره و بنضيف اللبن الرايب بالتدريج حسب ما العجينه تاخد معانا 

يدوب لغايت ما تبقى معانا كويسه و بنغطيها و بنسيبها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها

و بعدين بناخدها و بنقسمها لكور حسب الحجم اللى نحبه و بنغطيهم و بنسيبهم يرتاحوا حوالى ربع ساعه

و بعدين بنسيبها ساده أو بنحشيها حسب الرغبه و بنخلص الكميه كلها و بنضفهم  على صينية الخبز

و بندخلهم فرن سخن على الرف  حرارة 200 بياخدوا  من ربع ساعه

إلى ثلث ساعه مش اكتر علشان ماتنشفش و اول ما نطلعهم من الفرن بنغطيهم بفوطه نظيفة نحافظ على الرطوبة جواهم و يفضلوا طريين و لما يبردوا تماما بنحتفظ بيهم فى كيس بلاستيك محكم الغلق

علشان ما ينشفوش و اللى يزيد عن استهلاكنا نشيله في الفريزر على طول حتى يفضل معانا طازة .

الوسوم:

إعلان في أسفل التدوينة

إتصل بنا

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *

أيامنا: هي مجلة ثقافية واجتماعية وشاملة تصدر عن مؤسسة شمس العرب الصحفية, كما أن المجلة تضم عددها الورقي

برمجة وتصميم © شركة أوزيان2022

برمجة المهندس © مصطفى النمر2022